Ardei umpluti cu bulghur si legume

Ingrediente

-1cana de bulghur (griu prefiert macinat mare ,mediu sau fin ,se pune la inmuiat in apa pentru 10 minute),
-4 ardei grasi rosii,taiati pe lungime,curatati de seminte si nervuri(se aseaza pe o tava si se dau la cuptorul preincalzit ,la foc mic,pentru cca 10 minute ,cit sa se inmoaie un pic),
-1-2 cepe rosii,tocate marunt,
-1-2 morcovi,dati pe razatoare mica,
-1 dovlecel taiat cuburi mici,
-3-4 rosii medii,curatate de pielite si tocate cubulete ,
-cca 300ml suc de rosii,
-3 linguri ulei de masline,
-sare ,piper,nucsoara.
Mod de preparare
Se incinge uleiul in tigaie si adaugam ceapa, o calim pina cind devine sticloasa,adaugam morcovul si-l lasam vreo 2 minute,dupa care restul legumelor si bulghurul,amestecam in ele inca cca 4 minute,adaugam si sucul de rosii,asezonam cu sare ,piper,nucsoara...scoatem ardeii din cuptor si ii indesam cu aceasta umplutura,dupa care ii dam la cuptor,in vas acoperit (in care am picurat un pic de ulei de masline),la foc mediu,10 minute,luam capacul si mai lasam apoi 5 minute,sunt gata!serviti-i cu smintina(sau iaurt) si putin patrunjel sau marar tocat.
Poza produs final