Ciorba de burta traditional taraneasca

Ingrediente
1 kg burta
1 picior vitel
2foi dafin
10 boabe piper
5 morcovi
1 patrunjel
2 cepe
otetdupa gust
5 galbenusuri
smintina sare,
mujdei de usturoi
Mod de preparare

Se spala pina ramin albe burta si piciorul. Se pun la fiert in apa cu sare cu 5morcovi,patrunjelul, ceapa, foile de dafin, boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit.cateva ore.
Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi(carnea de pe picor se poate taia si ea sau se arunca)  Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care au fiert , morcovii se pun in blender cu putina zeama se ratoarna peste carne se lasa sa mai dea in citeva clocote, apoi se lasa sa se racoreasca. separat intr-un castron se bat galbenusurile cu smantana500gr se pune otetul se prepara mujdeiul de usturoi, se strecoara, se taie fashii un gogosar murat. apoi se amesteca zeama si burta cu ouale si smantana(cine vrea isi mai pune mujdei si smantana in farfurie)daca nu este suficient colorata se calesc 3 morcovi rasi zeama lor se pune in ciorba
Poza produs final