Mancare picanta mexicana cu fasole

Ingrediente

500 gr fasole rosie
1 muschiulet de porc(sau piept de pui sau muschi de vita) taiat cubulete
2 cepe
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
boia de ardei dulce 1 lingurita
1 varf de cutit ardei pisat uscat
sare, piper
1 lingurita oregano
2-3 catei de usturoi
ulei de masline cateva linguri
1 farfurie adanca cu cascaval moale ras
Mod de preparare

Se lasa fasolea rosie la inmuiat 2 ore, apoi se pune la fiert in apa se arunca apa de 3 ori si se pune apa fiarta curata, dupa ce am aruncat apa a treia oara se pune fasolea la fiert impreuna cu carnea taiata cubulete si legumele lasate intregi fiindca la sfarsit le vom scoate
eu am pus in oala sub presiune si in 25-30 de min fasolea era deja prea fiarta
fasolea se scurge bine de zeama(se opreste o cana de zeama)
intr-o tigaie adanca se pune putin ulei de masline si se caleste in el usturoiul zdrobit impreuna cu ardeiul iute
se rastoarna 3/4 din cantitatea de fasole+carne, restul de 1/4 se pune in blender impreuna cu zeama oprita si se face un sos gros
se rastoarna si sosul in tigaie
apoi se pune boiaua si oregano
se lasa sa dea in cateva clocote si se pune deasupra cascavalul ras, se mai lasa pe foc doar pana se topeste cascavalul
Se serveste alaturi de chips-uri fie din lipie arabeasca fie chips-uri speciale (tortilla chips).
Poza produs final